Acum putem face bani pe Instagram prin continutul video !

Ei bine avem o noutate de la Instagram care anunţa că de la inceptul lunii Iunie 2020 for fi introduse anunţurile plătite pe platforma lor de video, adică IGTV.

Cu siguranţă sistemul va fi similar cu cel de la YouTube care între timp a devenit lider în ceea ce priveşte monetizarea pentru creatorii de conţinut.

Sincer… pe mine, nu m-a atras niciodată IGTV

  • în primul rând pentru că au impus videoul vertical pe care mi-a fost greu să-l accept;
  • în al doilea rând pentru că dintotdeauna a fost destul de greu să încarci un video în platformă asta.

Dar lucrurile s-au mai schimbat între timp, putem încărca un video orizontal şi platforma Facebook Creator Studio ne uşurează mult munca de publicare a continutului direct pe Instagram TV

Iată că dintr-o dată IGTV devine o opţiune interesantă dacă se poate monetiza, iar monetizarea conţinutului este o strategie bună care va aduce mult mai mulţi creatori de conţinut către platforma asta.

În jocul ăsta de atragere a creatorilor de conţinut care doresc să-şi convertească eforturile în bani a intrat de curând şi TikTok , iar fratele mai mare al lui Insta`, adică Facebook de câţiva ani (2017), dar cu limitări pentru cei care pot accesa programul.

Află de pe aceasta pagină dacă poţi câştiga bani cu pagina ta de facebook… şi de aici noutăţile

…dar să ne întoarcem la instagram care spune că anunțurile video vor apărea doar atunci când un utilizator face clic pentru a viziona un videoclip IGTV din butonul de previzualizare din feedul său.

Anunțurile vor fi optimizate pentru videoclipuri verticale și vor dura până la 15 secunde.

Câţi bani vor face creatorii IGTV?

Într-un interviu Justin Osofsky Ceo Instagram împărtășește faptul că cei din lansarea publicitară IGTV vor primi o cotă de 55% „standard de industrie” din toate reclamele în IGTV, aceeași rată ca și YouTube.

„Creatorii au depus deja un efort incredibil în conținutul lor și este crucial ca aceștia să poată câștiga bani din acel conținut pentru a-și alimenta munca în viitor”, a spus Osofsky.

Aşadar, în afară de faptul că reprezintă un loc bun pentru a prezenta produsele şi serviciile, și te poate ajuta la construirea de relații pe termen lung, IGTV devine un canal de promovare tot mai apetisant pentru noi toţi.