fbpx

Cum sa iti alegi fotograful de nunta – Roma Italia

Cum sa iti alegi fotograful de nunta – Roma Italia

Personal cred ca este una dintre alegerile cele mai dificile pe care trebuie sa le iei in legatura cu nunta ta.
In alegerea fotografului de nunta chiar nu poti gresi, si spun asta pentru ca amintirile tale de nunta devin nepretuite la modul figurat, dar mai ales in adevaratul sens al cuvantului, adica, daca ele nu exista sau sunt executate rau, cu siguranta ai plati oricat sa le ai.

Chiar daca suna a cliseu, spun ca nu poti gresi in alegerea fotografului de nunta si pentru ca ziua nuntii este unica, irepetibila, speciala si nici un moment sau detaliu nu ar trebui sa se piarda, iar fotograful trebuie sa stie sa le surprinda, trebuie sa stie sa observe, trebuie sa fie pregatit sa captureze momentul in cea mai buna ipostaza si astfel sa spuna cat mai bine prin imagini povestea voastra.

vei spune: OK si atunci cum fac sa aleg fotograful de nunta potrivit mie?

O parte din raspuns este chiar in intrebare : CEL POTRIVIT TIE. In continuare am facut o lista care sa te ajute sa gasesti nu numai cel mai bun fotograf pentru tine, dar in acelasi timp si cel mai potrivit tie.

Elemente despre care scriu pe care le veti putea descoperi si aprecia probabil la prima intalnire, daca il cunoasteti deja ,sau daca l-ati vazut in actiune la alt eveniment.

1. SINTONIE

Fotograful tău trebuie să fie pe aceesi frecventa cu tine, cu voi. Odata creata legatura dintre tine si fotograf, consolidata  de intelegere reciproca si un scop unic: reusita evenimentului tau, tot ce tine de fotografie va functiona la maxim. Asftel, fotograful trebuie sa fie o persoana calma si prietenoasa si discreta.

Trebuie să fie unul simpatic, pentru că va fi tovarășul vostru de călătorie in ziua nuntii si este singura persoana care va sta cu tine toată ziua: la pregătirile de acasa, la ceremonie religioasa, pana la terminarea evenimentului, in plus gandeste-te ca va sta cu prietenii tai, cu părinții și cu rudele tale.

2. CONSULTANT.

 Fotograful de nunta trebuie sa fie un punct de referință (experimentat prin natura muncii pe care o face), mereu disponibil pentru a va sfatui cu inima deschisa atunci cand veti avea nevoie.

Trebuie sa fie capabil să facă față oricărei confuzii,sau oricarei situatii va aparea, să vă va dea incredere, si sa va ajute in gestionarea timpului, nu sa va incurce.

CONCLUZIE

Prin urmare, alegeti un fotograf cu care este plăcut să vorbești, un tip simpatic, prietenos aproape de gustul vostru, care va sti sa aprecieze si sa interactioneze cu fiecare persoana de la nunta ta, va sti sa iubeasca evenimentul vostru si sa extraga din el povestea voastra de dragoste.

Acestea sunt elemente pe care le veti putea descoperi si aprecia probabil la prima intalnire, daca il cunoasteti deja, sau daca l-ati vazut in actiune la alt eveniment.

3. EXPERIENTA

Experienta unui fotograf este un alt aspect pe care trebuie sa-l evaluati. Cu siguranta nu va doriti un fotograf generalist, sau unul care este chiar la inceput de drum pentru ca nu vor sti sa gestioneze momentele unui eveniment atat de important.

Regretele si lacrimile dupa nunta nu pot intoarce timpul inapoi asa ca asigurati-va ca fotograful de nunta pe care il alegeti are in portofoliu mai multe nunti si ca fotografia de nunta nu este doar un hobby sau o munca ocazionala. Daca pentru voi amintirile din ziua nuntii sunt importante, angajati un profesionist care sa stie sa captureze momentele cele mai importante intr-un mod unic.

Intrebari de adresat in timpul intalnirii : Care a fost cea mai ……………. situatie de la o nunta ? (inlocuiti punctele cu neplacuta, stressanta, dificila, complexa, etc) , intrebarea imediat urmatoare : Si cum te-ai descurcat ?… Cum ai rezolvat ?

4. PORTFOLIO

Vizionati portfolio, atat pe cel de pe site, cel de pe retelele de socializare (in special facebook) si la intalnire daca este posibil portfoliu tiparit si ma refer la fotografii si albume fotografice.

Este foarte usor sa iti faci o idee, dar nu uitati ca majoritatea publica doar o colectie de cateva fotografii. In cazul acesta cereti sa vi se arate un eveniment intreg, sau fotografii din anumite momente care va intereseaza in mod special.

Daca va regasiti sau va imaginati in fotografiile pe care le vedeti insemna ca ati gasit un posibil candidat la titlul de “Fotograful nuntii noastre”, daca nu …continuati cautarea

5. MOD DE LUCRU SI STIL DE FOTOGRAFIE

Modul si stilul de lucru al unui fotograf de nunta este foarte important si veti vrea sa il cunoasteti, deoarece nu vreti sa va treziti cu un fotograf care sa va impuna reguli foarte stricte, care sa va schimbe total programarea zilei.

Asigurativa ca stiti stilul fotografic al fotografului de nunta ales, si daca ideile voastre si stilul lui nu coincid perfect, cat este dispus sa si-l schimbe ca sa va faca pe plac. Aici pot aparea neintelegeri si veti avea pe urma dezamagiri,daca nu se discuta clar despre acest aspect.

De exemplu e posibil sa iti doresti fotografii portret (gen coperta reviste Vogue), iar fotograful ales sa realizeze doar fotografie de nunta gen reportaj.

In majoritatea cazurilor ceea ce afiseaza fotografii pe site-uri sau pe retelele de socializare sunt exact genul de materiale foto in care se specializeaza si pe care le vor reproduce cu placere (acolo unde este posibil)

PS: Este inutil sa ii ceri fotografului “X” sa realizeze fotografii precum fotograful “Y”. Daca fotograful “Y” are o personalitate puternica si lasa o parte din el in fiecare fotografie, atunci nici un fotograf, de la “A” la “X” nu il va putea copia/imita. Sfatul meu: Contacteaza-l direct pe “Y”

CONCLUZIE

Ai nevoie de un fotograf specializat in fotografia de nunta, ca sa nu regreti dupa.

Trebuie sa te regasesti sau se te imaginezi in fotografiile facute de el, si atunci vei sti ca este potrivit pentru tine.

Fotograful tau de nunta trebuie sa fie sincer cu tine referitor la ceea ce iti poate oferi in materie de fotografie. Cei care iti ofera tot si zic ca fac orice, o spun doar ca sa te “prinda”, in realitate te vor dezamagi.

Informatii Utile , , , , , ,
About Fabian Raducan
Fabian Raducan - Fotograf profesionist de nunta in Italia, creator multimedia, iubitor de muzica romaneasca...

Leave a Reply