Copyright © Fabian Raducan
LUCRURI PE CARE PROBABIL NU LE CUNOSTI DESPRE MINE ...UN FEL DE BIOGRAFIE

Fabian Raducan – Fotograf Nunta Roma & Italia – Totul despre mine

Moto preferat :

" Ca fotograf, nu faci fotografia doar cu aparatul foto. Intr-o fotografie pui peisajele pe care le-ai vazut, cartile pe care le-ai citit, muzica pe care ai ascultat-o si persoanele pe care le-ai iubit "

Ansel ADAMS

GÂNDURI...

Despre mine nu vorbesc foarte des, dar dacă vă hotarâți să ne cunoaștem personal și să colaborăm, mă gandesc ca veți dori să aflați câte ceva despre persoana din spatele aparatului și cu mâna pe inima pot spune următoarele:

pentru mine fotografia a fost un hobby care mi-a marcat existența. Dintotdeauna am facut fotografii, dar totul a început să aibă un sens din momentul în care am început să fotografiez oameni, să interacționez cu ei, să caut emoția.

Îmi place să ascult povestile mirilor, să aflu pasiunile și visele lor, după care prin vizorul aparatului să compun povestea lor.

Pe scurt : îmi place să fotografiez oameni și mă inspiră iubirea dintre ei.

Cred că dragostea de oameni, dorința de a face ceva important și nevoia de a mă exprima artistic m-au direcționat spre fotografia de nuntă.

Da, sunt fotograf de nuntă și o spun cu mândrie pentru că este meseria care mă mulțumește sufletește știind că voi lăsa în urmă amintiri reale, fotografii unice și momente memorabile pentru mirii mei, urmașii lor și pentru cei ce le sunt alături.

Să fi fotograf de nuntă este probabil cea mai frumoasă meserie din lume, știu sigur că pentru mine este, dar în acelalași timp sa fi fotograf de nuntă este o meserie ce implica o foarte mare responsabilitate pentru că amintirile mirilor depind de viziunea și capacitatea fotografului de a surprinde momentele reale și emoționante, cu siguranță momente pe care vei vrea să le retrăiești.

Am fotografiat cu drag oameni din zeci de orase, din diferite țări și de diferite culturi, si de fiecare data îmi face plăcere pentru că descopăr povești noi, oameni noi și locuri noi.

Este o onoare și o bucurie pentru mine să particip la unul dintre evenimentele cele mai importante din viața cuplurilor ce mă aleg ca fotograf pentru nunta lor.

La un eveniment atât de important și unic precum nunta, fotografiile devin amintiri neprețuite și de aceea tratez fiecare  eveniment cu maximă responsabilitate știind că mirii și-au lasat  cu incredere povestea pe mainile mele.

Doar gândul că fotografiile mele vor fi privite peste ani și de generațiile urmatoare, îmi dă un sens de bucurie și de satisfacție pe care nu l-am mai întâlnit înainte. Cred ca așa mi-am descoperit adevărata pasiune pentru fotografia de nuntă.

Contactează-mă acum daca ai nevoie de un fotograf de nuntă fără figuri, om înainte de toate, serios și responsabil. Voi fi onorat să povestesc despre tine, despre voi ! 

De la pasiune la profesie, cu cartile pe fata!

De cand am amintiri si pana in prezent am fost atras de partea creativa a lucrurilor, astfel incat dintotdeauna am fost pasionat de muzica si de fotografie, si fara sa imi dau seama cu fiecare lucru nou pe care l-am invatat, de fapt nu am facut altceva decat sa adaug o piesa noua acestui puzzle, adica: fotograful de nunta care sunt azi.

PASIUNEA. Imagineaza-ti un baietel roscat si pistruiat care nu se desparte niciodata de noua lui jucarie: un aparat foto cu film Practica MTL3. Apoi imagineaza-ti ca acest baietel isi  cheltuieste toti banutii pe filme fotografice Agfa de 35 mm pentru ca vrea sa imortalizeze tot ceea ce vede. Imagineaza-ti ca pasiunea lui merge pana la acel punct in care aparatul foto il insoteste ani buni din viata, in aproape orice situatie, de la o intalnire cu o fata pana la o iesire cu prietenii… Ei bine daca ti-ai imaginat, stii cat de pasionat sunt.

MUZICA. La inceputurile muzicii pop-dance romanesti , adica prin 1998 perioada in care 3 Sud Est lansau “Ai plecat” eu faceam parte din trupa BRIO cu care am lansat doua albume si alaturi de care am ramas pana la plecarea mea in Italia.

MIXING. Cu trupa Brio am avut sansa sa cantam pe scene mari, sa cunoastem oameni importanti, dar mai ales sa lucram in studiouri de prestigiu. Din aceasta experienta ma regasesc cu arta de a mixa profesional sunete si muzica intr-un mod dinamic si in acelasi timp respectand standardele din industria audio-video.

STUDIU. De la venirea mea in “nel bel paese” (2013) am avut diferite meserii care nu au legatura cu latura artistica, dar totusi in fiecare seara aproape, am continuat sa studiez despre muzica, despre grafica si despre fotografie (probabil ca sa nu imi pierd antrenamentul). Astazi continui sa o fac.

EXPERIENTE. In 2009 infiintez Karpatik Records casa de discuri independenta cu care reusesc sa scot cateva melodii pe Beatport, Itunes, Spotify, Deezer, etc. In acelasi timp, muzica romaneasca dance mi-a lipsit enorm asa ca din pasiune in acelasi an am realizat RoMixLand.ro un site cu noutati din muzica romanesca.

GRAFICA. In 2012 deschid BeatPromos propria Web Agency prin care imi valorific cunostinele de grafica publicitara si web design. Ceva mai tarziu se transforma in agentie multimedia

TELEVIZIUNE. 2012-2015 lucrez pentru Romit TV – Televiziunea romanilor din Italia, si colaborez cu alte televiziuni din Romania (ProTv, Antena 1) si Republica Moldova (M1)

WEDDINGS. Tot in 2012 impreuna cu Ionut Iagaru bunul meu prieten din copilarie creez FotoVideoNunta si incepem o minunata aventura in randul indragostitilor romani, moldoveni si italieni; aventura ce continua si azi.

TOOLS.  2017 Realizez si pun la dispozitia fotografilor si videografilor  din toata lumea instrumente si preseturi create de mine pentru a-si imbunatati propriile materiale foto sau video. WeLovePresets.com

IN PREZENT dedic tot timpul meu, pasiunea și cunostințele în materie de fotografie și videografie cuplurilor de îndragostiți cu care intru în sintonie.

Folosindu-ma de aparatura, de cunostintele acumulate, dar mai ales de experientele prin care am trecut, vreau sa ofer oamenilor posibilitatea sa retraiasca momentele frumoase atunci cand privesc imaginile realizate de mine.

O experienta unica

de fiecare data diferita si personalizata pentru ca visele si exigentele sunt diferite de la cuplu la cuplu, de la persoana la persoana.

Detalii care fac diferenta

intr-o zi importanta alaturi de voi pentru a surprinde frumosul din povestea a doi oameni speciali care si-au unit destinele.

Pe cine angajezi ?

De la prima imagine a zilei pana la momentul in care predau materialele foto, cele video si albumele, trec prin mai multe meserii .

Astfel rand pe rand ma transform in :

 1. 1
  Fotograf profesionist de nunta

  pentru ca reusesc sa anticipez urmatoarea clipa, urmatoarea traire, urmatorul zambet, … lacrima sau atingere de maini.

 2. 2
  Expert in retusari fotografii

  Retusarea fotografiei de nunta pentru mine inseamna mici modificari acolo unde este necesar astfel incat sa obtinem un rezultat natural, iar detaliile modificate sa nu fie evidente pentru ochiul uman .

 3. 3
  Graphic designer - Proiectant

  “Sa proiectezi un album de nunta este o adevarata arta” Experienta de grafic designer, dorinta de a lasa amintiri semnificative clientilor mei, sensibilitatea si atentia pentru detalii imi permite sa povestesc printr-o serie de imagini, trairile si senzatiile unei zile speciale, o zi capturata pentru eternitate

 4. 4
  Videograf profesionist de nunta

  Rol ce se termina cu un montaj care sa redea atmosfera intr-un mod cat mai placut, mai ritmic mai dinamic, dar incepe prin a surprinde emotia, dragostea.

Cu fiecare eveniment intalnesc oameni minunati si datorita lor vizitez locuri deosebite, traiesc povesti noi, experimentez emotii alaturi de ei, si nu pot decat sa le multumesc si sa ii recompensez cu tot ce am mai bun la nivel uman si profesional.

Marturii ale clientilor:

Ai ajuns pe acesta pagina pentru ca probabil ai cautat unul din termenii :  fotograf nunta roma, fotograf nunta italia, fotograf nunti italia, foto video nunta, foto  nunta roma, fotogaf nunti roma, foto video nunti.

Te invit sa vezi si Portofoliul meu 

Pe Scurt

Sunt un fotograf, da un fotograf de nunta si o spun cu mandrie pentru ca fotografia de nunta imi permite sa imbunatatesc viata clientilor mei. O fac prin pasiunea mea pentru fotografiedragostea pentru oameni si dorinta de a lasa in urma mea amintiri frumoase de care sa isi aduca aminte cu drag, ei si urmasii lor.

Reusesc sa fac asta folosindu-ma de aparatura, de cunostintele acumulate, dar mai ales de experientele prin care am trecut. Despre mine