fbpx

Fotograf nunta Roma – Cum sa il alegi pe cel potrivit tie !

Fotograf nunta Roma – Cum sa il alegi pe cel potrivit tie !

Fotograf nunta Roma. Cum sa il alegi pe cel potrivit tie !

Este destul de dificil sa alegi fotograful de nunta care sa fie responsabil de toate imaginile ce iti vor ramane ca amintire de la … probabil evenimentul cel mai important din viata ta.

Temerile tale legate de fotograful de nunta la Roma sau oriunde te vei afla in Italia sunt cu mult amplificate de obicei, si pe buna dreptate as zice, de povestirile neplacute ale apropiatilor in legatura cu fotografii de nunta improvizati, adica cei care au o alta meserie, dar in weekend sau “cand pica” se dau drept profesionisti, iar rezultatul a fost devastant pentru multe cupluri care nu au stiut sa se fereasca si care acum regreta alegerea facuta.

Scriu aceste randuri nu doar din punct de vedere al unui fotograf  care intra saptamanal in contact cu viitori miri, dar mai ales ca persoana care a trecut deja prin experienta de a fii mire.

Tocmai de aceea am realizat scurta lista despre cum sa alegi fotograful de nunta potrivit tie.

 

  1. Trebuie sa tii cont de stilul fotografului, care poate fi axat pe portretistica sau pe fotojurnalism de exemplu. Cum spun de obicei : daca te ragaseti sau te imaginezi in pozele din portofoliul fotografului, atunci contacteaza-l
  2. Editarea/Retusarea imaginilor. Chiar daca nu ai avut niciodata legatura cu editarea imaginilor trebuie sa observi cum au fost retusate acestea sau cel putin sa incerci sa iti imaginezi cum erau in varianta originala? De ce acest efort ? pentru ca iti vei da seama foarte repede de nivelul de profesionalitate al fotografului si implicit poti alege mai usor .

Exista cateva categorii de fotografi:

  • cei care nu fac nici un fel de modificari fotografiilor si de obicei se intampla din doua motive : 1 nu stiu si 2 le-ar lua prea mult timp. Genul asta de fotografi costa foarte putin, iti predau imaginile la interval de cateva zile si fac o treaba pe masura …adica au distrus amintirile multor cupluri si in acelasi timp au distrus increderea persoanelor in meseria de fotograf de eveniment.

 

  • incepatorii care sunt la primele evenimente si care de abia acum descopera retusarea, dar care din exces de zel duc editarea fotografiilor la extrem fara sa isi dea seama, si astfel te regasesti cu fotografii in care oamenii au pielea portocalie , albastra sau verde, iar celelalte culori sunt atat de exagerate incat nu par de pe planeta noastra ci de pe Marte.

 

  • profesionistii experimentati , care dupa ani si zeci de mii de imagini retusate reusesc sa prelucreze fotografiile astfel incat sa nu iti dai seama ca au fost atinse.

 

  • Super profesionistii ale caror imagini le gasesti in revistele de specialitate sau sunt castigatorii unor premii importante din industria fotografiei de nunta. Fiecare imagine te atrage si te face sa te intrebi oare cum a fost realizata.

 

 

Pare foarte usor sa dai sfaturi cand nu esti direct interesat, adica mai precis cand nu este nunta ta.

Fotografii de nunta , , , , , , , , , , , , , , , ,
About Fabian Raducan
Fabian Raducan - Fotograf profesionist de nunta in Italia, creator multimedia, iubitor de muzica romaneasca...

Leave a Reply