Asculta pe

Martie 2020.

Trecem printr-o perioadă care pare ireală, și dintr-o dată ne regăsim într-o situație de nesiguranță și cu foarte mult timp la dispoziție … poate prea mult. Atât de mult încât unii nu știu ce să facă cu el.
În timp am adunat o lista mare cu lucruri de făcut și acum pur și simplu sunt forțat să le fac… nu mai am nici o scuză.

Este clar că foarte multe lucruri se vor schimbă după a această Pandemie.
Cred că fiecare dintre noi va suferi o schimbare, poate de concepție asupra vieții, poate o schimbare de mentalitate, poate o schimbare a priorităților din viață noastră.Când acesta situație se va termină, mulți dintre noi nu vor mai fi aceeași.

Îmi place să cred că va există o nouă conștiința colectivă, care ne va ajuta să ieșim din egoismul caracteristic omului ca specie, și să ne dăm seama și să apreciem tot timpul importanţa conexiunilor dintre noi oamenii.

Fără îndoială este momentul în care începem să apreciem mai mult sănătatea și momentele petrecute cu cei dragi și să conștientizăm că fără sănătate nu avem nimic, fără familie nu avem nimic, fără relații cu alți oameni, fără prieteni nu avem nimic.

Ce este clar pentru mine în acest moment e că schimbarea a început deja, și nu vreau să trăiesc cu păreri de rău, despre ce nu am făcut, despre ce aș fi putut face.
Știu sigur că până acum am adus bucurii în viață oamenilor pe care i-am fotografiat, dar mai știu că pot face mai mult de atât pentru mult mai multe persoane.

Undeva, am citit la un moment dat că “nemurirea o câștigi atunci când înveți pe ceilalți ceea ce tu ști.” și mi s-a părut o idee extraordinară.

Vorbesc despre bucuria de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele mele și este simultan o mărturie și o promisiune față de voi toți cei cu care voi avea contact la un moment dat.

Oarecum, cred că am avut nevoie de eveniment așa puternic precum o pandemie, un mare semnal de alarmă, un moment de trezire care să mă scuture bine și să-mi schimbe prioritățile.

Cred că acesta este momentul în care trebuie să ne pregătim pentru ce va urmă pentru că sunt convins că la sfârșitul acestei crize, oamenii vor vrea să sărbătorească, vor vrea să stea împreună, vor vrea să se căsătorească și de aceea cred că este important cum ne pregătim încă de pe acum.

În speranța că pe viitor ne vom conecta te salut și te îmbrățișez cu drag.
Fabian